Vegaanisen jogurtin teet näin:
1 l mantelimaitoa
2 dl maustamatonta mantelijogurttia
Keitä maito kiehuvaksi ja viilennä se kädenlämpöiseksi. Viileentäminen kestää ihan jonkun aikaa, mutta aikaa voi nopeuttaa jääkaapissa. Varo kuitenkin unohtamasta maitoa jääkaappiin. Mikäli maito viilenee liikaa ei jugurtti lähde kehittymään. Suosittelen käyttämään ihan mittaria tässä lämmön tarkistamiseen. Maito on käytettävissä noin 37-41 asteen kohdalla. Vispaa jugurtti maidon joukkoon. Jätä huoneenlämpöön n.7 tunniksi. Itse heitin vielä villaisen viltin siihen hieman huonosti päälle.
Jugurtista saa paksunpaa jos valmiin jugurtin valuttaa harson läpi.
Granola
4 dl kaurahiutaleita
n 1 dl manteleita
n 1 dl saksanpähkinöitä
n 1 dl auringonkukansiemeniä
n 1 dl cashwiepähkinöitä
n 1 dl hasselpähkinöitä
4 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljy
3 rkl maapähkinävoita
n 1 dl kuivattuja karpaloita
n 1 dl rusinoita
Pieni hieman pähkinöitä. Sulata hunaja, maapähkinävoi ja kookosöljy massaksi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja lisää pähkinät. Pyöräytä massa.
Levitä granola pellille ja laita uuniin 175c noin 20 min. pyörittele välillä lastalla. Granola on valmista, kun se on kullanruskeaa. Lisää vielä rusinat ja karpalot.
_______________________
Jotta blogimme teema säilyy sai Jenkkakahvamies tällä kertaa haasteen. Kuinka tehdä tästä reseptistä ei niin vegaaniystävällinen? Ja hyvinhän Jenkkakahvamies haasteesta selvisi.
Katsottuani pari kertaa vierestä Polkkiksen tuhtaamista jugurtin kanssa yömyöhään ja ainaista aamun ärräpäiden lentelyä päätin ottaa haasteen vastaan. Onnistumisessa lienee jujuna että noudattaa ohjetta insinöörimäisen tarkasti eikä "sinnepäin".. Maailmanpelastuspäissäni tuli hommattua vielä sirkkoja koemaisteluun ja nehän toimi granolassa vallan mainiosti.
Jogurtti maidosta:
1 l punaista maitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
Keitä maito kiehuvaksi ja viilennä se kädenlämpöiseksi. Viileentäminen kestää ihan jonkun aikaa, mutta prosessia voi nopeuttaa lykkäämälä kattila vesihauteeseen. Mikäli maito viilenee liikaa ei jugurtti lähde kehittymään. Suosittelen käyttämään ihan mittaria tässä lämmön tarkistamiseen, sillä maito on käytettävissä noin 37-41 asteen kohdalla. Vispaa vielä jugurtti maidon joukkoon. Jätä huoneenlämpöön 7 tunniksi. Itse heitin vielä villaisen viltin kattilan päälle lojumaan.
Vinkki: Mikäli haluat jugurtista paksumpaa voit vatkata vaikka pari desiä maitojauhetta maidon joukkoon valmistusvaiheessa.
Sirkkagranola
4 dl kaurahiutaleita
n 1 dl manteleita
n 1 dl saksanpähkinöitä
n 1 dl auringonkukansiemeniä
n 1 dl cashwiepähkinöitä
n 1 dl hasselpähkinöitä
4 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljy
3 rkl maapähkinävoita
n 1 dl kuivattuja karpaloita
n 1 dl rusinoita
n 1 dl kuivattuja sirkkoja
Pieni hieman pähkinöitä. Sulata hunaja, maapähkinävoi ja kookosöljy massaksi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet sekä pähkinät sekaan ja pyöräyttele massaa.
Levitä granola pellille ja laita uuniin 175 asteeseen noin 20 minuutiksi. Pyörittele komeutta välillä lastalla. Granola on valmista, kun se on kullanruskeaa. Lisää vielä rusinat, karpalot sirkat granolaan. Sekoita granola ja purkita myöhempää käyttöä varten. Avot! Setistä riittää pidemmäksikin aikaa aamupala aineksia.
__________________________
Kuvat ennen, kun on aika avata taas uusi purkki. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti