- Tehdäänkö nyt sitä muna cocottea?
- Siis anteeksi mitä?
- Muna cocotte. Muistatko, kun katsottiin eri aamiaisohjeita.
- En.
- Mä arvasin! No,”Oeufs en cocotte” kuulostaa tosi hienolta ja monimutkaiselta annokselta, mutta suora käännös ranskasta suomeksi on ”munat vuoassa” ja tekotapa on mitä helpoin.
- Ok.
- Perjaatteessa voit laittaa pieneen kuppiin mitä vain ja rikot päälle yksi tai kaksi munaa. En ole koskaan tehnyt, niin voisi kokeilla.
JUUSTO-LEHTIKAALI MUNA COCOTTE
Yksi annos:
1-2 kanamunaa
2 rkl kermaa
pieni nokare voita
suolaa,
pippuria
fetajuustoa
pieni kouralinen lehtikaalta
ruohosipulia
Voitele pienet annosvuoat tai uunin kestävät kupit.
Sekoita mausteet ja ruohosipuli kahteen ruokalusikalliseen kermaa ja kaada se vuoan pohjalle.
Lisää fetajuusto ja letikaali vuokaan ja riko panamunat pinnalle.
Lisää munien päälle nokare voita ja 1 rkl kuohukermaa ja hiukan silputtua ruohosipulia.
Pane vesihaudevuoka 190-asteisen uunin keskiosaan ja kypsennä 7-10 minuuttia, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Keltuaisen tulee jäädä löysäksi. Älä kypsennä liikaa, munat jatkavat kypsymistään vielä uunista oton jälkeen.
MERELLINEN YLLÄTYSMUNA
-2 kananmuna
-2rkl kuohukermaa
-5g margariinia
-ripaus suolaa
-ripaus mustapippuria
-50g katkarapuja
-15g Grana Padano juustoraastetta
-2rkl ruohosipulia
-1/2 punainen chili
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota pieni annosvuoka ja voitele se rasvalla. Lisää vuoan pohjalle katkaravut ja niiden päälle kerma. Lisää katka-kerman pinnalle chili, osa ruohosipulista sekä mausteet sekä juusroraaste. Tämän jälkeen riko päälle kunanmuna ja ripottele pinnalle loput ruohosipulit.
Nosta annoskulho isompaan vuokaan ja täytä se noin puoleen väliin vedellä ja nosta uuniin kypsymään. Anna olla n. 10-15min, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä hieman löllöä. Sitten herkku onkni valmis nautittavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti