sunnuntai 29. joulukuuta 2019

MUNAKOKKELI

On aika vuoden viimeisen reseptin. Itseasiassa koko vuosikymmenen. Sairasta. Kymmenen vuotta pyyhkiyty melko helposti elämästä. Väitin Jenkkikselle joskus, että olin 24 vuotias, kun tapasimme. Jenkkis nauroi ja sanoi, etten todellakaan ollut. Mietin mielessäni mitä Jenkkis sekoilee, että osaanhan minä laskea. No, en osannut. Joku myös jutteli, että hän on viimeiset viisi tuotta naureskellut, että: Kesäkuntoon 2020 ja tajusi, että olisi aika lunastaa lupaukset. Tulee kuulemma kiire. 
On kuitenkin aika vaihtaa vuosikymmentä. Yleisesti näin suuri siirtymä aiheuttaa suurta juhlimista. Aamuisin on olo myös sen mukainen. Joka vuosi vuoden ensimmäinen päivä on todella hiljainen. Hilljaisen aamun hiippailuhin aamupalaksi sopii munakokkeli. 

Vegaaninen munakokkeli syntyy todella helposti. Huomaathan, että jos et ole käyttänyt aikaisemmin kala namak suolaa on huomattavaa, että se pierun haju ei tule siitä vieressä nukkuvasta henkilöstä vaan siitä suolapurkista. Sitä ei kuitenkaan kannata jättää pois pierun hajun takia vaan kala namak suola antaa munakokkelille kananmunan maun.

MUNA(TON)KOKKELI2 dl kikhernejauhoja
2 hippua kala namak suolaa
1 tl kurkumaa
1 tl mustapippuria
2 dl vettäSekoita kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota muutama minuutti.
Paista munakas kuumalla pannulla rasvassa. Kun massa on hyytynyt, käännä munakas ja paista vielä toiselta puolelta. Halitessasi tässä kohtaa voi paloitella munakkaan. 

Tarjoite vaikka tomaattien kanssa.


KLASSINEN MUNAKOKKELI-4 munaa
-1rkl voita
-1dl kuohukerma
-1tl suolaa
-1/2tl valkopippuriaRiko munat kulhoon ja sotke rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Sokeuta vielä niin, että mausteet sekoittuvat hyvin joukkoon, mutta älä vatkaa turhia.
Laita liesi matalalle lämmölle (2/6) ja voi pannulle sulamaan. Kun rasva on nestemäistä, niin lisää munaseos pannulle. Kun seos alkaa pikku hiljaa hyhmettymään, ala vetelemään puulastalla pannun pohjaa pitkin hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle. Jatka tätä kunnes koko pannullinen on sopivan kiinteätä.

Tarjoile klassinen hotelliaamiais herkku esimerkiksi tomaatin sekä rapean pekonin kanssa. Nam Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti