sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

PASTASALAATTI

- Jenkkis, mitä me tehdään juhannuksena?
- En mä tiedä.
- No mä en tiedä muuta, kun sen, että mä teen mun juhannussalaattia ainakin mukaan.
- Mitä juhannussalaattia?
- Se on sellanen pastasalaatti joka on vaan niin hyvää. Tein sitä yksi juhannus mukaan mökille ja oli kyllä ihan nappi salaatti. Oon tehnyt sitä monesti sitten sen jälkeen. Tofua ja pastaa ja kaikkea hyvää.
- No hyi!
- Mitä?  
- Pastasalaattia. Yök! Meillä oli koulussa aina sitä. En ole syönyt pastasalaattia kouluajan jälkeen. 
- Ööö. Ok. Mun juhannussalaatti on ainakin hyvää ja se on helppo ruoka juhannukseksi, kun ei tarvii valmistaa, kun se on jo valmis. Minäpäs teen mun juhannussalaatin jo nyt sulle maistoon. 
- Mahtaiskohan pastasalaatti parantua pekonilla? Niin kuin kaikki ruoka. Mun yks kaveri teki kerran jotain kevyttä tillisalaattia niin se oli kyllä ihan hyvää. 
- Mitä siinä oli?
- No tilliä ja pastaa ainakin. Mä teen itse oman salaattini. 
- Ok, eli aletaanko pastankeittoon?
- Joo.

Juhannussalaatti, eli pastasalaatti tofulla.
200 g Fusilli pastaa
1 pkt Marinoitua tofua (Jalotofu)
100 g Gouda juustoa
1 tlk kermaviiliä
100 g herne-maissi-paprikaa
2 venäläisiä suolakurkkuja
1-2 rkl vahvaa sinappia
2 rkl etikkaa 
1 rkl grillimaustetta

Keitä pastat kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Kuutioi tofu ja paista se kullanruskeaksi. Kuutioi gouda ja suolakurkut. Laita kermaviili, grillimauste, sinappi ja gouda astiaan johon teet salaatin. Kun pasta alkaa olla valmista niin lisää hemapa pastan joukkoon jos vihannekset ovat jäässä. Valuta pasta ja lisää kermaviilin joukkoon. Lisää vielä tofu ja sekoita pasta kunnolla. Laita viimeisenä etikka. Laita pasta tekeytymään jääkaappiin.

-----------------------

200 g fusilli pastaa
1 pkt pekonia
1 ruukku tilliä 
1 pkt kermaviiliä
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chili
2 rkl sitruunamehua
1 rkl pippuria

Aloitetaas laittamalla makaroonit kattilaan. Ja kiehumaan. Ja sinne vettä. Pelkkä makaroonien kattilaanlaitto ei riitä. Ja levykin pitää olla päällä. Veden pitää vissiin kiehua ennen kun ne makaroonit laitetaan sinne veteen. Ja se vesi pitää suolata. 
- Jenkkis, mene jo asiaan!
Okei, eli keitä pasta ja leikkele pekoni. Suosin saksia. Pannulle kannattaa laittaa vettä niin, että paistinpannun pohja peittyy. Pekoneista tulee rapeita eikä ne räiski. Leikkaa sipuli ja chili ja lisää ne myös pannulle paistumaan. Laita kermaviili astiaan ja mausta se pippurilla ja leikkaa puolet tillistä mukaan. Lisää siivilöyty pasta kermaviiliin. Kannattaa huuhdella pasta kylmällä vedellä, niin se jäähtyy heti. Lisää sitten Pekoni-sipuli-chili seos mukaan ja sitruunamehu. Sekoita salaatti kunnolla. Lisää sitten loput tillit salaattiin. Ja valmis! 

- Arvaa Jenkkis mitä?
- No mitä? 
- Mikäköhän näistä resepteistä tekee salaatin? Sullakaan ole yhtään kasvista mukana. 
- No missä tilli sijaitsee kaupassa?
- No mutta...
- Tilli on kasvis ja ruoka on kylmää, joten se on salaatti. 
- Ok, mennään näillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti