sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

ZUCCHINI BOATS

- Kesä alkaa olemaan jo nurkan takana, joten päätettiin lähteä katsastamaan lähikaupan rehutarjonta. Kesäkurpitsa näytti olevan halvennuksessa, joten päätettiin ottaa aiheesta seuraava battle.. Ihan heti ei aihe irronnut, koska Polkkiksella on ihmeellinen suhtautuminen kesäkurpitsaan, mutta pienellä suostutuksella sain pään käännettyä kesäkurpitsan puolelle.
- On kyllä totta, että omaan erikoisen suhtautumisen kesäkurpitsaan. Ihan tykkään kyllä, mutta harvemmin tulee ostettua tai tehtyä siitä mitään. Vasta Jenkkiksen kanssa olen syönyt kesäkurpisaa enemmän ja miettinyt mitä kaikkea siitä voisikaan tehdä. Tilasin muuten...
- Mitä sä nyt olet tilannut?
- No ehkä mä esittelen ostokseni vasta myöhemmin... Jos nyt vaan tehdään nämä veneet.


Tarjoiluehdotus

2 kesäkurpitsaa
1 paprika
1 chili
1 sipuli
400g jauhelihaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl valkosipulia
2 tl provence yrttiä
1 tomaatti
150g mozzarellaa

Ohje:

Aloitellaan operaatio pesasemalla kesäkurpitsa (älä kuori). Sitten voidaan lähteä halkomaan pötkylä keskeltä poikittain kahteen osaan ja kaivertamana pehmyt sisus ulos. (huom! ota sisälmykset talteen, tässä ei käytetty).
Tämän jälkee voidaan silpoa loput kasvikset suhteellisen pieneksi kuutioksi (niin että mahtuu hyvin täytteeksi).
Seuraavassa stepissä paista jauholiha ja heitä loput kasvikset ja mausteet sekaan ja hauduta n. 30min
Lappaa kamat kesäkurpitsan sisuksiin ja helahoito uuniin 175asteeseen n. 30 minuutiksi.
Nakkaa kesäiset slicet uunista pöytään ja tarjoile lämpimänä esim. muiden rehujen kanssa.________

Tarjoiluehdotus

2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
225 g Elovenan Kaurajauhis Murua
1 pss taco maustetta 
Juustoraastetta
Öljyä paistamiseen

Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus. Leikkaa sisus pieniksi ja jätä hetkeksi odottamaan paistinpannulle pääsyä. Ota vaikka ne sekaaninkin sisukset tässä kohtaa, koska eihän se niitä kuitenkaan mihinkään muuhun käytä.
Kaada pannulle pieni tilkka öljyä ja lisää kuutioitu sipuli. Kun sipuli alkaa pehmetä, lisää pienitty kesäkurpitsansisus. Lisää sitten vielä kaurajauhis ja ja lopuksi tacomauste. Voit lorauttaa ihan pienen määrän vettä pannulle, jotta tacomauste leviää kunnolla. Paistele sen aikaa, kun vesi on haihtunut ja mauste levittynyt joka puolelle. 
Täytä veneet ja peittele juustoraasteella. Laita täytetyt veneet uuniin 175 asteeseen noin 20 min. Veneet ovat valmiita, kun juustoraaste on saanut hieman rusketusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti