Ainekset:
3 dl kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen ja 1 valkuainen
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä.
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
Paista taikinasta blint blinipannulla, ohukaispannulla tai vohveliraudalla voissa miedolla lämmöllä. Vohveliraudalla saa blineistä sydämenmallisa, joka sopiikin ystävänpäivään oikein hyvin.
Jenkkakahvamiehen täytteet
-Smetana
-Lohi
-Mäti
-Punasipuli
-Tilli
-Venäläinen suolakurkku
Teimme myös normaalilla valurautapannulla blinejä. |
Polkkatukkanaisen täytteet
-Caviart
-Smetana
-Tilli
-Punasipuli
-Venäläinen suolakurkku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti