sunnuntai 24. helmikuuta 2019

KUUKAUDEN MUNA - PILVIMUNAT

Sunnuntaisin meillä on tapana tehdä aamiainen pitkän kaavan mukaan. Joka sunnuntainen munashow alkaa yleensä noin klo 9 ja pääsemme useasti syömään aamupalaa jo heti puolen päivän jälkeen. Tähän siis sisältyys myös keskustelu:
-Mitä sun tekee mieli syödä?
-En mä tiedä, mitä sun?
-En mä tiedä. Entäs sun.
Tämähän jatkuu niin kauan, että toinen sanoo:
-No mut nytten alkaa olla jo ihan sama, että jotain meidän on pakko altaa tekee, tai syön leivän. Tai sipsejä. 




Tänä sunnuntaina elettiin pilvilinnoissa munien muodossa. Pilvimunat eli Cloud egg olivat todella helppo valmistaa ja hauskan näköisiäkin. 


1 kananmunasuolaa
parmesania
persiljaa koristeeksi



1. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Se onkin tämä on ohjeen haastavin osuus.
2. Vispaa valkuaista niin kauan, että siitä tulee paksua - kuten marenkia tehdessä. Lisää suola ja parmesani vaahtoon.
3. Annostele valkuaisvaahto sopivan kokoisiksi keoiksi uunipellille ja paina lusikalla keskelle keltuaisen kokoinen painauma. Paista valkuaista (tai valkuaisia, jos teet useita pilvikananmunia) 230 asteisessa uunissa 3min.
4. Lisää keltuainen valkuaispilven päälle ja paista vielä uudet 3 minuuttia lisää. Tämän jälkeen keltuainen on hieman kypsynyt, mutta vielä pehmeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti